top of page

Leg med Medier og iPad i skole og dagtilbud

Biblioteksworkshops

Workshops med digital storytelling

 

Leg med Medier tilbyder faste workshops for børn og deres voksne for biblioteker i ferietiden eller som weekend aktivitet. Det kan være produktion med animation eller e-bøger med Book Creator. Formålet for forløbene er at tilbyde brugerne alternative anvendelsesmuligheder for deres tablet eller Smartphones og aktivere dem igennem kreative processer, hvor de kan udforske ny og anderledes udtryksmåder. Datter er i tråd med biblioteket som kulturinstitution og formidler af diverse medier, teknikker og materialer til forskellige borgergrupper.

 

Workshoppene kan nemt aldersopdele, hvoraf produktion af e-bøger typisk er i alderen 4 - 8 år og animation 6 - 12 år. Derudover kan man også specifikt tiltale en gruppe gennem et givent emne eller kobling til andre aktiviteter på biblioteket. Typisk er det brugerne, som kommer med deres egne tablets eller Smartphones og biblioteket, der stiller materialer, som papir, karton, tuscher og farveblyanter til rådighed. Leg med Medier sørger for introduktion og facilitering af aktiviteten og særligt udstyr, såsom stativer eller legetøjet Le Viseur (hvis nødvendigt). En workshop varer typisk 3 - 4 timer.

Samarbejdspartnere

 • Hvalsø Bibliotek 2019: Animationsworkshop med iPad og Le Viseur, aldersgruppe 6 - 10 år

 • Kirke Hyllinge Bibliotek 2019: Animationsworkshop med iPad og Le Viseur, aldersgruppe 6 - 10 år

 • Gentoftegade Bibliotek 2016: Eventyr-slam, produktion af egne eventyr som e-bog med Book Creator på iPad, aldersgruppe 5 - 10 år

 • Nivå Bibliotek 2016: Animationsworkshop med iPad og diverse materialer,  aldersgruppe 8 - 12 år

 • Viby Sj. Bibliotek 2016: Animationsworkshop med iPad og Le Viseur, aldersgruppe 5 - 10 år

 • Roskilde Bibliotek 2016: Eventyr-slam, produktion af egne eventyr som e-bog med Book Creator på iPad, aldersgruppe 6 - 12 år

 • Roskilde Bibliotek 2015: Workshop med undersøgelser med digitale mikroskoper, aldersgruppe 5 - 10 år

 • Roskilde Bibliotek 2015: GPS-fotojagt i Roskilde midtby, Woop app og foto opgaver, aldersgruppe 8 - 12 år

 • Jyllinge Bibliotek 2015: Animationsworkshop med iPad og Le Viseur, aldersgruppe 5 - 10 år

 • Albertslund Bibliotek 2015: Workshop med undersøgelser med digitale mikroskoper, aldersgruppe 5 - 10 år

 • Kulturværftet Helsingør 2015: Animationsworkshop med iPad, tema robotter med bibliotekets materiale som inspiration, aldersgruppe 7 - 12 år

Nye formater

Vi vil gerne udvikle nye formater​

sammen med dig!

 

Hos Leg med Medier vil gerne følge tiden og børns mediebrug. Derfor synes vi det er sjovt, men også relevant at udvikle nye workshopformater - helst sammen med dig.

Da digitale mikroskoper gjorde deres indtog i daginstitutionen, begyndte vi at tilbyde aktiviteter med dem også på biblioteket.

Ligeså gjorde vi, da GPS og Location based learning blev mere og mere populær i skolen. Vi skabte en GPS-fotojagt i Roskilde midtby, som forenede GPS skattejagt og fotografi med konceptet omkring byvandring. Omkring 20 glade børn, forældre og besteforældre deltog denne solrige lørdag i den 4 timer lange vandring.

Logo.jpeg
1864758_logo_large.jpg
images.png
login-logo.png
Lejre-Bibliotekerne_moos-bjerre.png
Roskilde-Bibliotek-original-logo.png
bottom of page